A fish & chips ultralight valtozata, finom nagyon , de nyomaba sincs az eredetinek :)
Hozzavalok :
908 gr burgonya hamozva, hasabra vagva
Fry Light
so, frissen orolt bors
142 gr tokehal file ( vagy barmilyen zsirszegeny halfile )
1 teaskanal English mutard por ( na ilyet en se talaltam a kistescoba, de majd keritek )
1 kis maroknyi friss menta finomra vagva
1 teaskanal szaritott oregano
1 kis mareknyi friss petrezselyem finomra vagva
227 gr fagyasztott zoldborso
1 citrom , 8 szeletre vagva
1
Melegitsd elo a sutot 220 fokra . Fozd a szeletelt burgonyat 7-8 percig .
Szurd le, tedd at egy tepsipe , spayzd be Fry Lighttal es izesitsd izles szerint .
Tedd be a sutobe a legfelso "polcra "
es susd 20-25 percig, vagy mig a chips aranysargara sul .
2
Ezalatt tedd a halat foliazott sutolapra ( en nem foliaztam ). Keverd ossze a mustard port, mentat, oreganot es petrezselymet ezzel boritsd be a halat .
Tedd a sutobe a krumpli ala mikor mar 10-15 perc van hatra a krumli sulesi idejebol , vagy susd mig at nem sul teljesen .
3 Fozd ki a borsot, es szurd le.
Talald a halat es a krumplit a zoldborsoval es nehany citromszelettel.
Jo etvagyat :)
A mennyisegek dekazasaval nem foglakozom, erzesre nyomom a cuccot :)
Új Szavazás!
12 years ago
0 comments:
Post a Comment