BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

7/11/2010

Kortes-mandulas sutemeny

Ez a River Cottagebol ismert Hugh Fearnley -Whittingstal fele recept , otthon is megy ez a musor a Spektrumon, meg lehet hogy latta is valamelyikotok, ahogy elkesziti :) Nagyon finom, es dietasan is siman elkeszitheto, csak a cukrot kell kicserelni valamilyen mas edesitoszerre .

Hozzavalok :
A karamellizalt kortehez:
3 Conference (szerintem ez otthon a Vilmoskorte lehet ) korte
25 gr sotlan vaj
1 teaskanal kristalycukor

A tesztahoz:
300gr sotlan vaj
250 gr kristalycukor
4 kozepes tojas
150 gr teljes kiorlesu liszt
150 gr orolt mandula
1 csipet fahej

How to make:

1 melegitsd elo a sutot 170 fokra

2.Kenj ki egy 23 centis kapcsos sutoformat (en nem mertem le az enyemet :) )

3.Hamozd meg, magozd ki es negyeld fel a kortet

4.Olvaszd meg a vajat egy serpenyoben, kozepes hofokon .Aztan ha mar sistereg a vaj, tedd bele akorteket, es susd ovatosan, mig elkezd szinezodni .Add hozza a cukrot es razd meg a serpenyot, hogy mindenhova jusson a cukorbol .

5.Fozd addig a kortet mig meg nem puhul .

6. Egy talba keverd ki a vajat a cukorral habosra , majd egyenkent usd bele a tojasokat , es jo keverd ossze

7.Keverd a lisztet, fahejat, mandulat a vajjal jol ossze, es tedd bele a tepsibe . Tedd a tetejere a korteket es ontsd ra a korte levet a suti tetejere .

8. Susd 35 percig , aztan tegy egy tuprobat , hogy megnezd atsult-e rendesen a sutemeny .

9.Melegen , tejfollel talad .

Ez utobbi nem biztos hogy tejfol, igy forditotta a szotar, angolul clotted cream .
Mi megvartuk mig kihul, es ugy is nagyon finom volt :)

Kep momnetan nincs, ezt regebben csinaltam :)

1 comments:

said...

intelligens kis kütyü ez a skybox:)