Ez egy dietas valtozat, ( egy forumos ismerosom altal ) az eredetit is majd megkapjatok , de most dietazunk :))
Hozzavalok :
100 gr teljes kiorlesu liszt
100 gr zabpehely ( porridge oat )
75 gr dark muscovado cukor ( en gyumolcscukrot hasznaltam, de lehet xylitolt is hasznalni vagy steviat )
100 gr vaj vagy margarin ( valami dietasabb fajta )
3-4 kozepes meretu alma
mazsola vagy aszalt sargabarack
1
Az almat hamozd meg, vagd fel szeletekre, es fozd egy picit, csak addig hogy kicsit megpuhuljon .
A mazsolat vagy a sargabarackot ( en elsore mindkettot hasznaltam uberkiraly volt, csak hat a szaritott gyumolcsnek csillagaszati a kaloriatartalma ) aztasd be forro vizbe.
2
A vajat a lisztet , cukrot, zabpelyhet keverd ossze, addig mig morzsalodo tesztat nem kapsz .
3 Egy jenai talat vagy akar tepsit vajazz ki, teritsd le az almat, szord ra a leszurt sargabarackot vagy mazsolat.
tetejere morzsold ra a tesztat, majd elomelegitett sutoben susd 20-25 percig 160-170 fokon.Ha nem legkevereses a sutod , akkor tovabb .
Vanilias szosszal ( custard ) vagy vanilias jegkremmel is fogyasztahto, ha nem dietazol :) Vagy a dietazok ulrtalightos cuccal nyomjak :)
Ha nagyon savanyu az almad, akkor szorhatsz ra egy kis cukrot, miutan leteritetted az almat a tepsibe .
Új Szavazás!
12 years ago
0 comments:
Post a Comment